GDM IBU MENGANDUNG

buah apakah yang sesuai untuk dimakan oleh ibu memgandung yang ada GDM.teringin nak mkn tapi takut salah makan gula naik mendadak

6 Balas

pngalaman sy 2kali kna gdm time mngndung, sy makan buah epal atau jambu..tapi jgn mkn blebihan.. elakkan makan anggur..sbb kndungan gula sngt tggi..

makan buah jambu batu dgn epal hijau. tapi kdg2 boleh je mkn buah lain. tembikai pun sy makan. cuma jgn banyak.. makan sikit2 je

boleh jer makan semua buah tapi dalam kuantiti yang kecil terutama anggur,kurma,tembikai

makan epal hijau

jambu batu

GDM tu ape

3y ago

ouh..sya bru tau🤗