Buntu

Everytime lepas makan rasa nk muntah. Kalau tak makan perut cucuk2 and angin ?? i dont even know what my body wants. Lapar ke tak lapar confuse.

6 Balas

Sy pun..perut bunyi2 lapar..lepastu bila mkn, tekak mcm xnk terima..pdhl perut lapar tu..sy kena mkn slow2..kunyah pelan2..huhu nsb baik boleh juga mkn..paksa diri mkn sbb fkir utk baby..after mkn tu akn rasa nk muntah juga..sy counter dgn mkn gula berangin..lega sikit..😂

Lapar tu biasa la alahan .. try makan oren dulu atau ape2 buah yg tggi vit c .. pastu mkn lah bnde yg tak berat sgt .. at least bg tenaga n khasiat yg ckup ntk bby .. telur rebus ke kentang goreng atau kentang rebus .. jgn x de makanan langsung cian bby

First trimester memang akan terasa semua itu sebab hormon mengandung mendadak naik. Masuk trimester kedua okey la tu suda. Just tahan seja mcm sya dulu trun naik trun berat masa ni. Makan pun tak nak kadang2. Huhu😔

Jangan sedih sis. Apa kata sis cuba petua-petua ini? Mana tahu ada yg berkesan! https://my.theasianparent.com/loya-ketika-mengandung

Try to makan carbs to isi perut. Memang rasa mcm semua takleh sit in the tummy and nak muntah je rasa. Moga tak lama rasa mual

Cba makan oat. Oat nestum madu or oat original cmpur milo .