Kencing manis .. on gdm

Boleh tak bgi tips tuk hlg kan kcing manis ni ? 😌 .. makan nasi pun takut 😭 ..

2 Balas

Tips dr sy, sy amalkan Daura vco sebelum tidur 2 biji. Hari2 sy cek gula hr tu. Masa tu fasting agak tinggi sampai hampir nk kene insulin dah. Sejak sy amal vco alhamdulillah gula stable. Pagi td minum air gula 4.6 lrpas 2 jam 5. 9 alhamdulillah mmg berkesan. Dr segi diet, sy makan je semua, yg penting makan malam sebelum pkl 8. All the best

3y ago

sya dah beli Daura juga sis ,tpi yg cair .. baru nak start minum .. harap la sya ngam . btw,tq sis

Hi. Ada jumpa or video call tak dengan pakar pemakanan? Nak hilangkan GDM waktu hamil ni mustahil. Kena diet je. Tips yang saya tahu: 1) Amalkan pemakanan suku/suku/separuh. 2) Lakukan senaman ringan. 3) Kurangkan makanan/minuman manis. Nanti lepas bersalin, kita akan dicheck semula sama ada kencing manis tu berkekalan atau tidak.

3y ago

hai juga .. ada sis ,baru sja minggu lpas .. harap tda sangkut lgi la lpas ni