Iron Tablet

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ❤️ ? Baru lepas search ? words "IRON TABLET MUNTAH" di platform ini ternyata ramai ibu² lepas makan pil tersebut rasa mual dan ada yg muntah² dan saya sedang mengalaminya.. Paling worst adalah sakit kepala yg amat menyeksakan ? Ada yg syorkan utk beritahu Doctor mengenai hal ini for the next check up appointment nanti doctor akan tukar pada pil lain. No wonder lah nurse kata nak makan pil ni kena sebelum makan dan kena tunggu lepas 2jam baru boleh minum susu. Ada ibu² yg mengalami perkara yg sama seperti saya tak? ?

Iron Tablet
40 Balas

Sbb kene jarakkan 2 jam adalah apa2 pengambilan vitamin lebih penyerapan zat kalau perut kosong. Sy pun pening kepala kalau makan ubat ni. Jadi nurse advice untuk makan malam sblm tidur. Pastikan perut kosong.

4y ago

2 jam sblm tidur