Tukar ubat Iron Tablet kepada Zincofer

Hi, doctor baru tukar ubat yg saya makan pada awal pregnancy (iron tablet) kepada Zincofer. Saya kena stop makan iron table tu terus ke? Ataupun teruskan makan sekali dengan zincofer? #ubat #firstmom #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

zincofer pon dah ada iron awak. takut makan both nnt terlebih iron dalam drh awak. tapi apa2 cuba call misi kk dn tnya perlu consume both org tak payah.

Kenapa nurse tukar awak? Saya sekarang pun masih makan iron tablet tu. Takut jugak nanti nurse tukar sbb takut tak boleh terima ubat lain

1y ago

Saya pun tak sure, doctor yang suggest untuk tukar.