Ubat obimin dan iron tablet

Ibu ibu ada tak yg tak consume obimin dgn iron tablet. Saya tk bole makan ubt tu. Tiap kali makan je muntah. Skrg cuma minum susu je.

11 Balas

Sy intolerance almost semua ubat sampai kalau makan je terus kena pergi emergency drip air sebab muntah tak berhenti. Hari ni je baru on Maltofer sedap kunyah2 rasa coklat. Ni pun Dr pakar yang suggest sbb mmg ada ibu mgndung yg jenis alahan kt setiap ubat. Harini check up 10.4 hb je 30 weeks mmg mild anemia.. Hopefully lepas dua minggu naik la hb lepas consume Maltofer ni.. last choice dah.. kalau tak mmg kena drip iron..

Saya mkn folic acid appeton ingatkan nak ttc tau2 da pregnant. then nurse bg folic acid yg kk punya. sy ckp xpe la sy ada lg yg sndri punya tapi dia nk kasi jgk. then masuk second trimester nurse bg obimin smpai skrg. Alhamdulillah both boleh telan.

Saya xda consume during pregnancy. Makan multivit for pregnancy je. Usually doc akan reccomend to u if.ada.keperluan tu. Blh Consult dgn doc or Obgyn

Obimin and zincofer i pun xboleh.. Then i ambil iberet.. Lepastu Hb selalu maintain 13++ Hopefully can help you too😌

Sy 1st obimin tpi hb drop..nurse sruh mkn iberet...Alhandulillah hb naik so continue iberet

Sy prefer iberet dr obimin atau zincofer. Amal iberet HB sentiasa cantik setakat ni.

saya dari awal pregnant sy makan obimin. sy telan je. alhamdulillah mantain hb

saya makan zincofer.. mmg mual. saya makan time nak tdo. okey sikit la

Saya makan bila saya rasa nak makan. And stop bila saya rasa tak kuat

Try maltofer sis. Sdp perisa coklat.