ingin tahu? betol ke kalau bersalin kena gunting@jahit xde bius?

Skrg smua hospital mmng klau bersalin normal kena bius ke x time kena gunting@jahit.??? seramla dgr...

29 Balas

Seingat saya masa saya bersalin, memang nurse tu cakap akan digunting. Tapi sebab dah penat meneran, tak rasa sakit kena gunting. Rasa sakit masa kena jahit. Jangan risau, masa tengok anak selamat keluar, hati kita lega sangat. Yang penting anak selamat. Saya pun macam awak. Masa awalnya takut. Tapi lepas tengok anak, langsung lupa sakit contraction, penat meneran, sakit digunting, sakit dijahit. Make sure masa pantang jangan lasak, berjalan boleh sebab nak bagi luka tu cepat elok. Mandi air suam, lalukan air suam kat tempat luka biar selesa dan bersih. Pad tukar dengan kerap.