ingin tahu? betol ke kalau bersalin kena gunting@jahit xde bius?

Skrg smua hospital mmng klau bersalin normal kena bius ke x time kena gunting@jahit.??? seramla dgr...

29 Balas

klu bersalin normal xkena bius Ms nk jahit klu xkoyak byk..Sy bersalin 33 ank sblm ni doc x bius.. skjp je jhit..smbil sembng2 ngn doc, tahu2 dh siap 😅

sis, jgn takutkan diri sendiri. tumpu perhatian sepenuhnya dengan penjagaan mental dan fizikal. jgn lupa berdoa supaya dipermudahkan segala urusan.

tahun 2018 besalin.. gunting x kena bius.. jahit pun tak kena bius.. saya siap tanya misi yang jahit tu.. lambat lagi ke nak siap.. sakit ni.. ahahhahaha

2y ago

sama la kita..siap tnya..xsiap lg ke..dia pn jwab,,skit je lg

masa kena gunting tu tak rasa da sbb lagi skit contraction. masa kena jahit kulit tu je rasa sikit..mcm kena cubit je..tkde ap..jgn risau sis

Mmg kene bius sis. Tapi masa kene ubat bius tu pedih sikit sbb tgh luka kan. Tgh jahit x rasa da. Tp rasa dia tarik benang jela 😄.

bius jgk sis , tpi tetap rasa sikit2 ja ..jgn takut ok🤗 sbb time tu kita tengah sakit nk bersalin , sakit sikit2 mmg tak terasa dh

Masa gunting depends on posisi kepala baby,, ada yg bius ada yg tak.. Tp jahit biasanya akan di bius.. (saya dulu nurse labour room)

Ikut pengalaman saya walaupun takde bius, sy langsung tak sedar diorang gunting sebabnya yg lagi sakit contraction tu

saya kne gunting.. time jahit dah x rasa jahit, cuma bhagian kulit je rse pedih² sikit..sakit contraction lg sakit.

@nurfarhana sy xpasti tempat lain tp HTA dia bius sb masa MO nak start jahit dia bgtau sy nak bius ni puan..