Due date bln 7

Ada x kat sini due bln 7🤭 korang dah beli persiapan bby ke.. korang beli apa je? Sy blm beli ppe lagi pening nk beli apa dulu💆

36 Balas

saya due date 17/7 tapi kena masuk awal 3/7 sbb gdm , Beli brg start Minggu Lepas ,alhamdulillah hampir complete tinggal bengkung Dan set pantang saya shj , Hari ni Baru start membasuh baju2 Kain baby semua , Ada brg yg tangguh dulu mcm stroller ke baby car seat sbb mcm dah bnyk keluar duit Beli brg2 yg lain huhu .

1w ago

boleh tahu awk gdm ubt ke diet je? Sbb sy pun gdm jgk. Risau kalau kena masuk wad awal camtu. Nk kena tinggal ank yg baru 2 tahun lebih

alhamdulillah, barang² almost perfect. yg penting sediakan barangan berpantang mommies dulu, mcm pad, bengkung, lotion herbs. then baru untuk baby. baju newborn jangan beli banyak² sangat. beli size 0-3m and 3-6m banyak takpe . sbb baby cepat membesar. untuk pampers baby, beli dkt shopee bila ada sales 😚

2w ago

oke nnty sy pun beli baju yg besor² spya bby ble pkai lama, moga dipermudahkn urusan kita oleh Allah😍

sya due awal bulan 7, Alhamdulillah brg baby dah beli. bag hospital pon dah siap packing. sya beli brg2 yg penting dlu mcm baju, mitten & booties, barut, minyak baby,tisu basah apa semua tu.. incase klau ada yg tak cukup nnti, dalam pantang nnti boleh beli lg..

1w ago

SMA lh

sama due bulan 7 , pakai baju baby anak 1st dlu 😆 sbb semua masi baru . setakat ni blm semua packing lg , maybe akan serah diri awal dari due nnti 😌 sy doakan semua ibu² mngandung dipermudahkan persalinan nnti , aamiin 🤲🏻

Sy due 7/7 brg almost nak siap.. tgl nk beli sikit lg brg tgu gaji la hehehe.. sy beli brg baby sikit2 dr perut 5 bulan lg.. sbb nya nk beli terus xde duit sgt.. Kali ni upah CL so mmg menabung jwbnya hehe..

5d ago

sma laa🫣

sy due awal bln 7 ni, Alhamdulillah semua dah siap..bag pun dah pack🤭 baju xbeli byk pun sbb pki yg anak sblum ni pnya..sy beli brg baby ckit2 dr trimester 2,jadi xterasa sgt duit tu kuar😆

2w ago

aamin aminn🤲

saya due 9/7 tapi kene serah diri 22/6 ni sbb gdm on insulin , baju dh siap smua tp x paking lagi aduyai makmertua dgn mak dh mrah dh bju xpaking agi😂 dia betul2 kene ad mood br seronok kn 😂

13hb due, mana lah tau bersalin awal kan, hehehhe.. Sebab ank 1st awal bersalin 2minggu dri jangkaan, brg baby dah ada pakai yg lama je, brg ibu pun dah ada sikit2, cuma perlu tambah sikit2 je..

saya due 9/7 tp kene serah diri awal 22/6 dh kene serah diri sbb kencing mnis on insulin , barang dh siap beli semua tp packing je x lagi 🤣 aduyai nk packing tu betul2 kene ad mood eh 😂