Due 2/7 , ada tak date sama n apa preparation mommy ye skrg?

siapa dh strat preparation boleh bg sini tak yg mne penting dulu.. supaya nnt xdelah kluar duit byk terus nak beli brg baby. apa yg perlu beli awal n apa yg perlu beli nak dkt due

16 Balas

tggu kandungan masuk 5 bulan baru start beli. beli yg besar2 dulu mcm stroller car sear cot ape sume. dah masuk 7 bulan baru start beli baju. klau baby jenis bila scan gender kejap nmpk kejap x, better beli wrna unisex dulu. nnt dh kluar baru beli ikut wrna sbb dah tahu

Mak sy pesan awl2 beli dulu yang new born.. Barang newborn.. Y stroller ke apa smua tu jgn beli lgi.. Kwn sy pon ade ckp, stroller smua tu belum guna pon lg setakat nk ulang alik Kk checkup kuning.. Nanti dah 3 bulan keatas baru la pikir nk beli ke x smua tu..

1y ago

Haah gendong dulu je.. Biasa nye lepas habis pantang, dah 3 bulan keatas kan kot nk bawa g mall ke apa mcm tu.. Xpe slowly dear.. At the end smua akan cukup 😊

kalau brg besar or mahal sebulan beli satu. car seat penting yaa, cari yg sesuai utk newborn. klau luar negara, kreta takda car seat hospital takkan benarkan awk bwk baby balik. Malaysian masih belum tahap tu lagi la..tp utk safety penting sgt.

Haii, sama due saya pun 2/7. So far saya plan akan beli apa yg baby akan guna masa masa new born. Tp saya akan strt beli masa kandungan 5 bulan keatas la. Mcm stroller saya akan beli last nk dkt due or org ckp masa baby da lahir pun boleh.

1y ago

saya 4 bulan skrg dh start beli sbb nak raya ni byk lagi pakai duit bulan 5 n 6 nak start saving duit beranak pulak, prepare brg baby beranak. tp car seat n stroller lps beranak bru beli

sya due 24/7 sya beli brg2 pantang dlu sikit2.... utk brg baby semua dah ada list utk beli bulan2 skit2 😁 sya buat list sampai bulan 5 takdala rasa kluar duit seketol kalau beli smua skali ....

sama. due 2/7..tak beli apa lagi..scroll2 je masuk cart dlu.maybe dh masuk 6 nnti baru start beli barang2 yg besar dlu,baju2 tu mcm dh trims 3 baru nk start beli🤭

Hai sy due date 17/7 belum beli apa2 anak ketiga dh tp tkde brg dh smua dh bagi org🤣i rasa u tgk checklist biasa kt fb ada org share.

Sy 3/7, tak de prepare apa2 lagi sebab mak sy pesan nak beli pape tunggu 7 bulan tapi tu laa tangan ni gatal nak beli2 dah 🥹

sy due 4/7.. stu brg bby pum x beli lg😂. tekan2 je la. nnti smpai.. smga dprmudahkn urusan kita semua🫰🏻

saya pregnant 13 minggu..baby first 7 bulan masih menyusu..perlu ke saya putuskan susu badan dengan yang sulung ni...

1y ago

kalau takda masalah kesihatan ibu dan kandungan teruskan je. tapi ibu pastikan amik protein lebih dlm makanan. sy pun tgh pregnant, baby masih menyusu setahun lebih