Mummies tolong saya !!

Skrg 31w kalau malam kerap sendawa macam masuk angin kalau nak baring tu rasa macam tercekik dkt kerokong ni. Kadang kalau baring 3 kali bangun muntah bila waktu malam.. kalau baring je mesti rasa kerongkong tu tesekat dgn angin. Ada tak mummie yg macm ni. Nak amal kan apa ye utk tidur selasa? Tak larat nak tidur duduk je

6 Balas

saya dah kena haritu. dengan pakej batuk dan demam. seksa betul. so kalau tidur. pastikan bantal tinggi dengan kita. then before tidur jangan makan beberat. jarakkan masa makan dan tidur. sebab kalau kita makan. lagi lah makanan tu pedas. memang kuat rasa angin tuu. kalau ada magnesium,boleh makan sebelum tidur. and minyak2 angin. sapu kat dada leher. kaki.

Sy pun mcm tu,bnyk btul angin dlm bdan smpai nk termunth kluarkn angin dlm bdan,sy selalu klau nk kluarkn angin sy dduk n gerakkn bdan kiri kanan bru bolh kluar angin tu klau baring mahu termunth

tgh alami skrg... huhu... berat drop smpai 5kg dlm mase 3weeks je... skali cek ade subclinical hyperthyroid.... sy pon 31w... kadang rase pedih sakit smpai kat tekak n hidung tu...

sye trmester prtma n ketiga jadi mcm sis..sye pun x tau nk buat mcm mne..just sapu minyak cap kapak je kt tekak..minum air halia pun skjap je hilang pastu jdi balik...

1y ago

betol..kdg2 x sbar nk brsalin...sng sikit nak makan..jdi macam ni..nak mkan pun x seleraa..

Pedih Ulu hati tu. Elakkan makanan, minuman dan perkara yg bg trigger pedih ulu hati Dan senam juga, brisk walking pun ok.

mcm saya misi suggest mkn 2jam sblm nk tidur