Ibu2 tolonggggg

Kenapa sy dh xbleh tidur baring, kena tidur menyandar.. Asal tidur baring saja mesti angin tolak naik smpai nk muntah, kadang sendawa kluar air@nasi skali tp xbwk la.. Then kena cepat2 bangun duduk.. Kalau baring lg, akan melarat smpai muntah... Rasa angin xlepas😭😭 now 31w 3d.. Seksanya rasa,, angin dr blkang badan bwk smpai ke dada..

5 Balas

saya pun ada gerd, jadi heartburn memang teruk . sekarang cara saya tidur hanya satu position, bantal di kepala tinggikan lepas tu bantal di kaki boleh kepit atau letak kaki atas bantal bagi tinggi sikit dan paling penting mengiring ke kiri . sebab kalau saya mengiring ke kanan terus rasa pedih ulu hati sampai ke tekak dan rasa nak muntah tapi pedih yang amat . jadi saya stick on one position je untuk tidur walaupun lenguh actually kaki sebab sebelah badan je tampung berat kan . kena banyak sabar :)

Try baring tinggikan bantal bhgn kepala. Most likely mcm pedih ulu hati je tu, angin menolak2 ke atas.

2y ago

Bab sedawa tu sy tak sure tp kalau rasa angin menolak2 kt kerongkong, kt bhgn dada rasa mcm pedih/panas/perit and susah tidur sbb tu, itu antara tanda heartburn.

normal sis . time sy preggy sy tdur myandar . mmg x slesa kalau tidur baring . sesak nafas .

tinggikan bantal di kepala

sama😥 sy da msuk 34 w