Dah start pinggang dan tulang2

Skg ni dah mule rase xdpt tido lene mcm sbelom ni..ke kiri resah ke kanan resah...badan dah start sakit lagi tulang tgh2 ni..baby semakin hari semakin aktif..bila dpt tidur telentang ase nikmat je tp org ckp x elok plak bby kurang oksigen...xlama dah awl jun ni je baby..sape mcm sy juga...

16 Balas

Betul tu sis. Saya pernah baca yg baring terlentang boleh sebabkan berat baby menekan ke organ ibu. Itu yang tak bagus. Saya cadangkan sis tidur mengiring, tapi ada 2-3 bantal extra. Sendal kat belakang pinggang dengan bantal lain. Kalau ada maternity pillow lagi bagus. Kalau takde pun takpe. Asalkan ada bantal lagi boleh support belakang badan dan pinggang. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻💕

Sama laa , bila saya mengereng ke kiri baby aktif semacam , sampai senget2 perot saya dia menendang tapi saya pulak yg sakit belakang sebab asik mengereng je , teringin jugak nak tido telentang tapi bila saya telentang baby menendang sampai sakit perot saya

Sama laa..sy pon cmtu... Klo mgiring rse sesak nafas...tp klo telentang selesa...cuma tulaaa..bila telentang tringt plak mse bca buku pink kta xelok tok baby... Sy ade tye doc... Doc kte sbb doc kta normal sbb baby dah besar..

sama laa.. sampai kena susun bantal keling.. belakang pinggang, bwh perut, celah kangkang😂 baru selesa . tu pun tjga2 jugak tgh mlm.. mna dgn lengoh bdan, kalih sana kalih sini, asyik nk buang air kecil lah

Sy skrg 33w 5d. .tido telentang kejap je selesa pastu sesak nafas.... Tido ke kiri balik aishh dah tk selesa... Last tido dlm keadaan duduk br selesa.... No2 ni trsa letih bwak prut.... Prut dah kebwah...

Tinggikn bantal then amek bantal lain lentak bawah badan,means area pinggang tu.makesure bantal tu jgn tebal sgt k.yg lembut² je bia selesa.then nak tido style ape pun boleh.yg penting selesa bg awak

4y ago

Bile baby makin bsr mmg gitu😅 kne byk sbr,kalau blh elakkn makanan yg berangin.byk minum air suam.sy dri anak 1st smpi ke 3 mcm tu

Btul la sis..rsa best ja baring terlentang tpi bnyk ckp tk baik,tpksa la jga baring mngiring. Baring m'giring lma² rsa nk jammed pla pinggang.😂

4y ago

Tula lenguh jgak tidur mengereng xtau mcm mane lagi boleh lege...kek kiri lame2 pon lenguh..kdg2 pg bru boleh lene...

Sama saya dah start sakit2 tulang lg2 pinggang start smlm.. nk tido pun tk lena dah.. sy baby tgh bulan june InshaaAllah hehee

4y ago

Same la kite sy 4 jun xtau la skg ni bby mlm aktif siang2 klu tgh bejalan pon die mnendang2

samalah kita sis...setiap kali nak tidur mesti tak selesa.. pusing ke kiri tak kene,pusing ke kanan pun tak kene..

Sama.. lagi klu punggung bby di pusat,kaki tendang belakang rahim,,😂😂😂😂.sakit x blh bawa bincang.