senak smpai ke dada

Askum ibu semua..saya skg 33week nk esok dah 34 week..skg ni mmg baby akan ngeras ke tp xkerapla..kdg2 sakit tu sampai ke tgh2 dada ni ase mcm baby padat sgt pon ye..kdg2 nak bgun dr tmpt tido pon ase sakit je..kdg2 sampai tahap tulang2 belakang sume dah...tgl lg 6week je lg itu pon klu die x keluar awal..harap semua ibu2 yg bakal bersalin musim pkp ni kuat dan selamat mmndangkan hspital kerajaan rata2 suami x boleh teman dah ....

5 Balas

Sama la tgh dok mghitung hari. Mmg sedih bila dpt tau suami xdpt teman, sbb bsalin sblm ni dia la yg bg kekuatan😭doa bnyk2 dpt nurse and doc yg baik. Sbb nurse xkan teman pn dlm LR, ada yg kena tggl sorg2. Ada yg smpai mjerit pggil sbb kepala baby dh keluar. Ya Allah permudahkanlah urusan hambaMu ini, aamin...

Sy on sm sis. Arie ney genap 34 weeks.. Arie ney jgk start rs mcm apa y sis ckp kn ney. Baring x kna. Mgiring pn x kena. Perut rasa padat. Dada rasa sesak mcm d tekan2. Belkang bdn n pinggang rs sakit sgt2

Mmg gitu adik2 ya...... Mungkin sdg blajar kat dlm tu, kepala dah pusing bawah mcm tu rasa nya..... 😊😊😊

Saya pun rasa macam tu sis.. smuanye normal dlm masa 3 trimester.

Wssalam...mmg kbiasaannye cmtu...