sakit bawah perut

sy dah 35wk 4hri. tp sllu je sakit bawah perut. sapa sma macm ni? apa mommy bt kalau rasa sakit? klu berbaring mengiring smbil pegang perut je. dan 1 lg. sbenar nya posisi tidur mna paling ssuai ye? mngiring sebelah kanan atau kiri? tp nurse ckp sblah kiri sbb oksigen. sy pula lg selesa tidur mngiring sblah kanan. tp sllu rasa badan baby sebelah kanan.

2 Balas

Yups sis.sebelah Kiri lebih baik.lebih2 lgi bagi yg due DH hampir2.saya sama 35 weeks jugak. Prut kerap mengeras. Kerap rsa nak crit.tapi bila Masok tndas x plak membuang.paling skit bila Kita nak tukar posisi tdo.kena pegang prut baru la boleh pusing mengiring.

Sy pun jadi juga sejak 33 week. Sekarang 34 week rasa mcm penguin, nak gerak badan mcm kena ada org bantu tolak.huhuh.tdo pun susah juga sekarang. Sy ckp dgn baby jer,kasi mommy relax sikit.jgn kuat mengeras selalu 🤭