Saja meluah?

Sj nk meluah dkt sini.. Mklum la mod ibu mngndung ni sensitif sikit Sy kcik hati ngn fil sma mil katanya Mungkn cucu dorank ni bby boy kalik sbb mcm xde rejeki katanya dlu biar mcm mna fil msty sllu ad kja.. Skrg ni katanye susa... Klw konon mngandung bby girl rejeki lancar.. Mcm dorank dlu wktu mil mngndung kn kakak ipr.. Rejeki ad jk... Mil plk ckp.. ( biasa org mngandung ni bwa rjeki ap lg klw tnga pregi bby girl.. Ni sy mcm xde jk... (Sy diam dn snyum jk dlm Dlm hati Dah tu sala kn sy ke.. Xbwa rejeki bwa malang ke sy or my bby.. ) ? lpas tu mil ckp lg.. Tngok jiran kita tu bawa rejeki msty tnga pregi bby girl tu) hmmm... Bgi sy x kisa la bby boy ke bby girl yg pnting my bby shat... Lhir dngn slmat.. Suami pn x kisa jg..sy kdng tkut my bby. Kcl hti bla dngr atok dn nnek nya bckp bgtu.. Lg pn bby tu pn stu rjeki dri tuhan... Dan bkn sala bby klw xde rejeki dn bkn xde rejeki cuma blm lg. X slmanya hdup ni susa yg pnting berusaha... Suami pn x prna ptus asa.. Rjin jk kja demi sy dn bby.. ???

8 Balas

Sis.. Mil dgn fil ni mmg kdang ikot sedap molot diorang je.. Cam saya dlu pon camtu.. Baru2 preg, sakit pinggang.. Dia bising cam2.. Abis kita sakit pinggang.. Dia ckp saya mengada2.. Baru2 ni dia ade ok sikit laa just dia suruh saya jual rumah yg saya beli dgn husband ni semata2 nk dduk dgn dia 😅 lagi perit sis.. Depo rumah ni saya yg kluarkan.. Sbb time tu suami xde duit.. Saya yg ada.. Mmg la bulan2 suami bayar.. Tpi rumah ni ats rumah saya.. Beriaa sgt mil ajak pindah.. Rumah kmi yg skrg ni ponn dkt dgn rumah mil.. 10 mnit smpai.. Rumah mk saya 30 mnit bru sampaii... Sedih kadang.. Fil dlu pernah jugak pujuk kami utk jual rumah ni.. Dan duit bagi dia.. Supaya dia boleh renovate rumah.. 😅 Sis rasa cam mana.. Dala duit saya.. Selamba diaa je mntak duit dri kami semata2 nk renovate rumah ni.. Utk pgetahuan sis, rumah mil fil saya tanah haram.. Takda geran.. So bila2 dia boleh tolak selamba jee kaw rumah tu.. Moral dia,, kita as menantu kena bnyk sabar.. Benda yg boleh elak, kite elak.. Mmg kite sensitive sis.. Saya pon sensitive.. Kalau boleh,, sis elakkan diri utk berjumpa dlu buat sementara dgn fmly mil.. Utk kebaikan sis dgn baby.. InsyaAllah pujuk baby.. Apepon jadi awk ade ibu.. Ada ayah.. Abaikan ape org kata.. Yg pntg awk sgt berharga utk ibu.. InsyaAllah anak akan fhm 😊😊

4y ago

Bertegas dan siap siap buat hibah masa suami hidup lagi. Ada gaya akan jd masalah besar ni andai kata suami meninggal terlebih dulu dri mak ayah dia. Ambik iktibar kes abam bocey

Bwk mil ngn fil jumpa ustaz. Bia ustaz terang rezeki tu semua dari Tuhan. Bukn dari jntina bby. Kang kalo kita yg nasihat kata memandai2 so bia org mcm ustaz ke ustazah yg bg nsihat ckit2. Kck2 sruh msok kelas agama tido. Da tua ckp meraban bg skit hati org je. Xpon awk buka la vdeo dkwah2 psal rezeki ni. Buat loud speaker biar dgr ckit. Eh sye plak yg grm

Saya rasa sis sangat positif.. cuma mahu meluahkan isi hati.. apa² pn org cakap, ingat satu saja, Allah Maha Pemberi Rezeki.. bukan baby girl, bukan baby boy.. saya doakan sis terus positif..

Kurafat pemikirannya.. anak lelaki ka perempuan ka sama jak rezeki tu kalau dah Allah nak kasi. Sabar ajela ya sis. Janji sis positive biar aje mulut fil n mil tu nak cakap apa.

Eee ckp sibuk la fil n mil nk tumpang rzeki ke..ni anak kami rzeki kami la gtu..kata km hepi ja ada baby ni..klu fil ng mil nk rzeki sruh buat ank sndri lg..hahaha

Apa kebendaaa laa melaalutt risau rezeki anak.. Bukan manusia yg bagi rezeki, dan manusia bukan di ciptakan untuk memberi rezeki.

Ank ni bg rezeki utk mak ayh slalunya... Jrg dgr ank ni bwk rezeki utk atok nenek🙊

Kolot nye pemikiran.. Hahaha