Bagaimanakah morning sickness anda semasa trimester pertama?

Select multiple options
Sangat loya
Tidak terlalu loya
Saya tidak mengalaminya sama sekali
Lain-lain (Komen di bawah)

1037 respon

9 Balas

Ini pregnancy ketiga.. alhamdulillah takde morning sickness. Tapi masa 1st pregnancy morning sickness sy sangat teruk.. 2nd trimester pon masih morning sickness..takleh nampak cahaya matahari pagi.. mesti loya tekak.. sampai suami terpaksa pakai comforter untuk jadikan langsir.. tengahri baru ok… 2nd pregnancy pon morning sickness teruk, tapi betul2 masa 1st trimester je.. 3rd pregnancy ni alhamdulillah… bila lambat makan je rasa loya tekak.. 🥰🥰

sekarang saya first pregnancy dan first trimester..loya ada tapi tak teruk..cuma loya tu setiap masa je cuma tak sampai tahap muntah..kurang selera makan..tapi makanan tertentu saja lalu mkn..dan buka peti ais pun dah rasa bertambah loya☺ doakan saya ya..anak pertama..moga baik2 saja aamiinn.. ikut perkiraan dah nak masuk 2 months

1st trimester..and dpt taw peknen scan tvs dokt kata 5 week..ikut due period 6 week..terus standby buah mcm2..epal merah, naga merah, kiwi, delima..epal merah paling ok manis sbb bole ilangkan loya

bnyi terjeluek je lebih..acah2 nk muntah..tp xmuntah🤭😅🤣

alhamdulillah, saya tidak mengalaminya

Tidak mengalami loya

alhamdulillah tkda

Loya tak teruk

kdg2 je loya