cara2 tambah darah

Siape yg thu cra tmbah darah

16 Balas

ubi bit,sayur bayam, bidal, hati ayam,byk lagi.. search d google bykk.. dgn jambu batu paling berkesan 🤭 kalau sy.. lepas tu brgntung ubat tmbh drh tu. kalau sy zincofer, all is done! hihi. yg mkn asing2 tu sy x boleh. x ngam. sbb yg iron tablet tu buat sy x kuat telan. hmm

sy 2x mngndung hb low. tp kali ni no 3 sy mkn ubt klinik mlm. siang mkn vit c dgn iron table shaklee dr 4bln selepas x de mual2. dr 9 ke 11 . alhamdulilah. cb la mne tahu serasi.

selain consume ubat yg doc bgi.. sis try mknn sampingan utk tmbah darah, mcm kerang, hati ayam, ikan bilis, buah jambu dn sayur bayam..

jgn skip ubat...folic acid smpai 12w...obimin / zincover smpai bersalin..mkn mknn yg ad zat besi...syur2 hijau+buah+susu

sy dlu stiap hr mkn jmbu. mnum ssu.. kcng kuda pun ok sis.. nyum2. sdpny🤣. rndu plk nk mkn bnyk2 wktu preggy

cuba la... then mkn ubat mnum dgn air limau kasturi... insyaAllah....

sy slalu makn jmbu batu and ubi ungu alhamdulilah dri 10 naik g 12

Makan kurma atau pun minum susu segar yg ada kurma

Eat guava works for me. Never below 11.5