puting pendek/tengelam

Siape bole tolong, saya ada masalah puting pendek. Mcm mne mama2 selesaikn? Kesian baby tak dpt menyusu.

9 Balas

Saya pun sama, start menyusu anak lepas umur 1 bulan. Sebelum ni asyik pam keluar lama2 susu makin sikit. Sekarang guna teknik kepit puting macam gunting untuk masukkan puting dalam mulut baby Alhamdulillah baby okay walaupun kena repeat banyak kali sbb asyik tercabut je dari mulut baby

Saya pun nipple pendek tapi alhamdulillah dua2 anak fully breastfeed. Beli nipple puller. Sblm bf, pakai nipple puller tu then terus menyusu anak. Dkt shopee ada jual. Alhamdulillah nipple saya dh tk kedalam dah

Sya dlu pun sama, puting tengelam n baby xmau nyusu..sya pump n tarik2 je time mndi..in syaa Allah puting akn timbul

petua kkk sya, minta suami isap tarik2 kuar, maafla komen tbuka skit

Kita sama sis sy beli nipple silicon... Cam nii da jual d kedai anakku.

5y ago

Saya mau carilah MCM ni.tq info

Tarik2 time mandi and pump pun blh tlg sis. Moga dipermudahkan

Nipple shield atau usap tarik sikit sikit

Sis Try bli n gune nipple shield

Ni nipple puller tu sis