Pregnant 8 weeks (ikut tarikh last period) scan 5 weeks

Siapa tau kenapa bila scan dr ckp nampak kantung shj dan ikutkan size kantung tu baru 5 weeks. Sedangkan ikut kiraan last period saya dah 8 weeks. Dr ckp mungkin kandungan x menjadi? Betul ke? Ni 1st pregnancy sy.

1 Balas

Hi, maaf rasa mcm tk best bila doc cakap mungkin kandungan tk jadi. Kalau ikutkan doc saya (sbb saya punya edd pun lain dgn scan dan last period). Dia kata dia ukur badan baby masa scan tu. mcm saya, doc ukur 3 bahagian, then dia akan keluar average week saya berapa. 2 drpd 3 ukuran tu kata saya 11 mggu. So doc ikut yg 11 mggu tu.