Darah nifas..

Siapa sini senasib dengan sy.? Harini dh 55 hari tp darah masih lg xkering.,hri2 ada jew dia keluar..,mungkin sb sy cucuk perancang agaknya., biasanya beranak yg lepas2 hbs jew pntang 44 hari., terus darah kering.. Sy nk brsabar jew smpai 60 hari nie., lps tu nk mandi nifas la., sb darah keluar slps tu bkn lg darah nifas kan., tp darah berpenyakit...

1 Balas

puan dh try bertungku?? jika blum pnh try..puan try utk kecutkn cpt rahim... or g klnik pakar sakit puan chck rahim ok x? nnti doc akn buat ultrasound tuk chck ..nnti dr situ kita tw lepas tu nk buat rawatan alternatif mcmne nk cptkn rahim kecut dan make sure drh nifas dh abis keluar..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

2y ago

sm2 kasih ..😉✌🏻try dlu k... in shaa Allah stiap mslh psti ada jln nya...dia ada 2 alternatif blh buat bertungku dan bertangas kering atau bertangas basah .tu pun mmbntu juga utk kecutkan rahim lepas bersalin dan keluarkan darah nifas yg ada tak keluar abis...