Darah nifas

Sy dah stop keluar darah merah coklat semua tu masa hari ke 30 tp selepas tu masih ada keluar mcm kuning dan ketul2 keputihan. Tapi baru2 ni masa hari ke 45 mcmtu keluar darah semula dan harini masuk hari ke 55 darah masih banyak. Adakah itu darah nifas atau darah haid? Jikan hari ke 60 sy belum bersih adakah boleh solat?

1 Balas

Darah yg mula2 keluar lepas bersalin tu darah nifas. Bila dah berenti then keluar darah lepas beberapa hari, yg ni dikira darah period. Bukan nifas lagi

1y ago

So selepas 60 hari sekiranya masih ada darah kena kira istihadah ke mcmana ya