Darah nifas

Mummy nk tnya.. hari ke 40 darah nifas sy dh berhnti.. pastu 3 hari suci dr segala darah.. then lepas tu keluar balik darah.. tp darah tu fresh mcm period tu.. agak² tu darah nifas ke period?? Tp dalam 60 hari lg. Dan jarak hanya 3 hari.. sy konfius... Sbb sy fully breastfeeding kot.. xkan dh dtg period 🤧😩

4 Balas

sy bgni jg. sblm 40hr da lepas. hbs da darah. tp lepas brpa hr kmudian 2hr sblm hbs pantang keluar dara. sy pm tk tau tu period ke tk. tp cuma sehari dua dlm kuantiti yg ckit. lepas tu smpai skrg sy tak period da. baby da 8bln lebi. ada bgtau dkt nurse dia kata normal utk full bf+ambil perancang noriday.

Darah nifas lg sbb msh dlm tempoh 60 hari.

4y ago

ohh yeke..terima kasih di atas pencerahan 🥰

darah nifas sebab belum cukup 60 hari.

4y ago

rasa mcm senggugut tu sebab rahim dlm proses mengecut ke size asal. darah tu pulak normal kalau awal2 keluar, lepas tu xde, then ada balik. selalunya kalau bertungku lg banyak keluar darah nak clear dlm badan tu.

nifas lg tu