Darah nifas Sy nak tye, hrni dh hri ke 50hr lps bersalin.

Sy keluar darah smpai coklat2 tu dlm sebulan. Lpstu keluar kuning2 je. Then ada stop dua hari. Sekarang ada darah merah keluar lg mcm darah period. Tambah senggugut lagi. Mcm positif ini period. Tp nk tye, ni kira nifas lg atau period. Dan klau period, sy xde mandi wajib utk darah nifas hrtu lg. mcm mne ye? #bantusharing #firstmom

1 Balas

darah nifas max 60hari n kalau nak tau, tgok gap dia, kalau kata darah stop 2week n dtg balik kira period, kalau kata sblm 2week dtg ,tuh dikira nifas.

3mo ago

Yg kuning2 tu dikira nifas jugak ke?