anak kuning

siapa pernh anak dia baru lahir kuning sampai 2 minggu lbih lpastu kne ambik drh kt tgn dgn ambik air kcing ? nk tanya lpastu kne ambik drh lagi ke atau xyh dah..sbb doc kata sbulan lagi bru cek hrp time tu smua ok

10 Balas

ank sy hampir 1 bln. hyperbilirubin. ank kena ambik darah kat tgn sampai lebam jgk la. LPs seminggu x ok masih 200 lebih. then seminggu pulak test ambik drah masih tinggi. dekat2 sbln jgk jaundis baru ok. mata bdn dh x kuning. mcm2 ikhtiar Alhamdulilllah turun jgk. tp keena rujuk pakar knak2 doktor ckp last masa ambik drh Hari tu ank terlebih percent darah kat hati. hmmm x fhm btl istilah doktor. tp alhamdulilllah ank ok je skrg dh 2 bln sihat , berat pun bertambah.

1y ago

saya hrp last la ambik drh kt tgn kita yg kesian

saya dulu pun anak kuning lama... macam2 gak dah buat tapi tetap sama... 1 hari ni saya minum air sirap limau suam saya pun tak tahu lah mungkin sebab minum sirap limau tu anak asyik berak2 syukur Alhamdulillah dalam 2 hari tu pergi cek kuning turun dengan banyak.. Maaf kalau saya kongsi ni nanti ada org ckp xboleh minum ke masa dalam pantang sekadar pekongsian ...

1y ago

susu bdn ok lah susu bdn saya ade tpi anak mcm dh suka susu botl saya hrp dia nk susu bdn

anak saya harini hari ke 46 jaundice, tp dah takpayah visit hospital lagi sbb jaundice dia dh 4. Anak saya aktif je, doktor suruh monitor taik dia. kalau warna kuning pudar bahaya

anak puan menyusu badan ke? kalau menyusu badan takda masalah..tp puan stop dulu makan makanan yg ada halia..atau campuran halia..insyaAllah..dgn izin Allah turun kuning baby..

mcm sy ritu bby almost nk msuk 2bulan kuning.. da buat blood test 2x.. satu cek biase je.. sec tu die cek dalaman thru blood test tu.. alhamdulillah okay sume blood test

1y ago

ambik drh kt tgn sampai 2 kali ehh ..alhamdulillah ok..kptsn dpt lmbt ke

baby sy pun kena ambil darah n air kencing... alhamdulillah result ok lepastu.. amalkan sapu batang wali di tapak kaki baby

1y ago

kt sini result dlm 2mnggu.. awk sapu je bnyk2 kali xpe..lg cepat hilang insyaaAllah.. lepas mandi lepas menyusu.. buat sunquick suam.. kalau minum awk xcirit baby xcirit.. makna nya ok..

sskali tu je sis, nanti result keluar kalau normal okay lah. kalau tak normal kena warded tak silap saya

last cek masih 9.7 kuning. doc minta cek drh n kencing. doc ckap smua OK. tunggu cek sbulan saja.

sy sampai da nak hbis pantang bru kuning anak hilangg... seblum.tu da cuba mcm2

1y ago

mesti sedeh kan pnt smua ulang alik smuaa saya last ambik drh kt tgn time tu bacaan 8 pastu sbulan lagi bru dtg balik

kalau result semua normal then tak perlu ambik darah dah.

1y ago

Insya-Allah, semoga yang baik baik sahaja ya puan. ❤️