Minum air gula

Sorry nk tanya sbb first time ..nty nak mnum air gula..pkul 8 tu kena ambik drh dulu.then pkul 10 ambik lgi ke..atau lps mnum air gula shja ambik drh..means kena ambik drh sebelum or selepas..atau selepas shja?..??

15 Balas

#miera haha Sy pulak anak pertama ade gdm, kedua xde,ketiga xde, ni ke 4 ade gdm.. hahaha pantang sama jee mcm sblm2 ni..Bg sy dugaan semua ni, klo ade gdm xpyh nk pening2 kpla nk sedih, kawal je sdri.. Sy buat bsp dari 13w smpai 32w skrg ni result bsp sy xpernah merah..okee jee,misi pun puji 👍

Sis puasa dari jam10mlm, esoknyee jam 8 nk ambil darah bru laa sis mnum air gula..Sis jgn mkn apa2 lg sbb slps mnum air gula tu nk ambil darah lg jam10pg.. Kiranyaa sblm n slps laa ambil darah,2kli... Hhehe

4y ago

btol...bukan ape..tkutnya gnggu result..even sikit..nk merepeat mnum n ambik drh tu mmg perit...loya lps mnum ai gula tu

Hi sis. Utk minum air gula, puasa siap siap dr pukul 10 mlm hari sblm. Pg tu dtg, nurse akn amek drh kali pertama. Lps 2 jam, drh kali kedua akn diambil nurse. Then bru boleh mkn

Urin kna buat jgk kn..First time nk pegi cek up..kiranya..lps ambik drh..mnum air gula..bru ambik urin..?? Xde infect ke lps mnum air gula baru ambik urin..tkt result urin prblm plk

3y ago

saya hari tu minum dulu baru cek urin? xpape ke?

Mcm sy aritu firstime jgk kna mnum air gula.kul8 tu amik darah dulu pastu baru minum Air gula. Then rehat 2 jam baring tido bgn plk kul10 tu p amik drh sekali lg. Dh siap

Satu kli je minum aik gula sblom tu ambik drh tggu 2 hours pastu ambik lg drh n then dpt result

Amik darah - minum air gula - puasa lagi 2 jam - amik darah - dah boleh buka puasa.

Sebelum minum ambik darah, Lepas minum pon ambik darah lagi 😅

Ambik darah 2 kali, sebelum dan selepas minum air gula

Sebelum n selepas minum air gula kena ambil darah..