anak kuning

siapa pernh anak dia baru lahir kuning sampai 2 minggu lbih lpastu kne ambik drh kt tgn dgn ambik air kcing ? nk tanya lpastu kne ambik drh lagi ke atau xyh dah..sbb doc kata sbulan lagi bru cek hrp time tu smua ok

10 Balas

ank sy hampir 1 bln. hyperbilirubin. ank kena ambik darah kat tgn sampai lebam jgk la. LPs seminggu x ok masih 200 lebih. then seminggu pulak test ambik drah masih tinggi. dekat2 sbln jgk jaundis baru ok. mata bdn dh x kuning. mcm2 ikhtiar Alhamdulilllah turun jgk. tp keena rujuk pakar knak2 doktor ckp last masa ambik drh Hari tu ank terlebih percent darah kat hati. hmmm x fhm btl istilah doktor. tp alhamdulilllah ank ok je skrg dh 2 bln sihat , berat pun bertambah.

1y ago

saya hrp last la ambik drh kt tgn kita yg kesian