Ubat

Siapa makan pil tambh darah zincofer?? Bole ke minum dgn aik milo?? Sbb dulu mkn iron tablet.. Jrg sngt nak mkn ubt tu sbb nak muntah tp nurse ttp bgi.. Ni prgnnt 33minggu darah sy dari 11 menurun ke 9...doktr trus srh mkn jnis zincofer.. Ade yg ckp jngn minum milo sbb tu yg pnybb drh turun.. Huhu

21 Balas

Boleh try tukar ke maltofer. Lepas tu..tuk lg cepat penyerapan..minum dgn jus buah sbb ada vit c. Sgt bagus.

Ya.. milo penyebab darah turun.. dulu saya selalu minum milo.. nurse kata jgn minum milo n kafien.. tk bagus

Kalau zincofer mkan dengan milo, ia fak menyokong penyerapan.. boleh try minum dengan air limau kasturi

xbleh sis.. minum ngan ape2 yg b'calcium, akn block penyerapan ubat2 yg diambil.. klu juice buah xpe..

Sy mmg.xleh makan zincofer gn iberer... Mnta juga kt doktor nk tukarr... Makan maltofer ok sikit...

Sis.. Makan zincofer pd waktu malam sebelum tidur. Pastikan 2 jam selepas makan/minum susu.

Boleh mnum dgn jus tanpa gula sis...xpun air suam letak limau nipis klu xleh nak telan.

Minum dgn sunquick .. pastu jgn pk pape pasal ubt tu.. InshaAllah ok..

Tq utk info... Sbb sy minum milo msa mkn ubt ni.. Huhu...

Elakkan minum milo sebab susah nak serap zat ubat