sy nak tanya,skrg ni saya kena mkn 3 jns ubat glyprin(cair darah)zincofer,calcium,.korng mkn mcm mne

sbb zincofer xboleh sekli dgn calcium..lepas bkak puasa nk minum susu..susu kne jarakkn masa utk mkn ubat ..nk tnye nurse haritu terlupaa plk...ade yg mcm sy x..

2 Balas

saya makan glyprin bangun dari tido time perut kosong...pastu selang la sejam dua amik calcium..malam na tido baru amik zincofer...

Kena jarakkan. Malam makan ubat lain2 sebelum tidur. Calcium makan pagi sebelum sarapan.