Zincofer kepada maltofer

Siapa sini kna tukar dri zincofer kpd maltofer ? 🙋🏼‍♀️ nk tnya ok tak maltofer tu? Saya bru je kena tukar sbb mkn zincofer asyik loya muntah. Hb tak naik pn turun je. Harap2 maltofer ni ok la eh? #firstbaby #bantusharing

3 Balas

Xpernah try zincofer, but maltofer rasa dia coklat2 sikit. Maltofer chewable, boleh kunyah2. Tapi bagi Sy, rasa coklat dia xberapa nak coklat, and I didn’t like the taste 😅 so I chew it just enough then telan guna air terus. Thank god, hb pun okay je sepanjang pregnant

2y ago

maltofer pada saya tak loya.. dependa kot pada orang..

maltofer sedap boleh chewable, rasa coklat² sis.. saya ambil lepas makan biasanya.. dulu ambil folic acid (rasa manis²) tapi hb tak naik doc advice change to maltofer Alhamdulillah hb sekarang naik.. ❤️😊

Sy..tp maltofer hb turun. Sy tukar lg ke iberet..Dr 10.58 terus 12.7

2y ago

jadi ikut saja pada recommended by doctor.. 😊