antara obimin/iberet/maltofer mana yg ok?

dah makan zincofer tapi muntah teruk

7 Balas

semua saya pernah, obimin, zincofer, maltofer, iberet. Maltofer dgn iberet okay tak muntah tp maltofer still ada rasa and bau mcm besi bila telan. Dr suruh tukar iberet sebab tinggi sikit kandungan zat besi since I hb low, and lepas dpt iberet tu x tukar dah. Sebab mmg x rasa apa and serasi. Kandungan zat besi pun paling tinggi rasanya iberet ni berbanding yg lain.

klu nk tukar, jgn pandai2 sendiri sis sbb lain org lain.. kena rujuk ur doctor dulu. jgn tukar sendiri sis. sbb sy sendiri pun tukar tp tukar bila da bincang ngan doc. sy zleh mkn zincofer dan lain2 jugak dan doc da tukar iberet untuk sy. sb dia akan base ur blood and hb jugak ye.

7mo ago

eh tak..sye dah tnye nurse..nurse sendiri yg sruh beli kt farmasi 3 jenis tu antara stu☺️sye jumpa dktor pun dktor suruh pilih sendiri nk yg mne☺️

Iberet saya pernah. Obimin pun saya pernah. Dua2 ni saya dapat sebab doktor yang bagi. Saya consult dengan doktor. Tak pernah beli sendiri. Nanti checkup awak minta advice doktor ya.

6mo ago

Iberet ok,cpt naik hb..x rasa apa..sesuai dgn sy

first pregnancy tu obimin sy mkn muntah& pening kepala...doc suruh sy beli iberet.. Peggy kali kedua ni sy terus amik iberet sbb sy check di klinik swasta.. alhamdulillah serasi Ngan sy

maltofer ok..rasa coklat..tp kna kunyah..sya kunyah pastu telan pki air sunquit..so far ok la hb sya setakat ni..

Iberet x rasa ape..ok dgn sy

Kalau saya, obimin ok