Suntikan tetanus

Siapa kat sini dah kena suntikan tetanus? Saya dah hari ke 3 kena suntikan ni.. sakitnya masih terasa.

24 Balas

Sye bru kena isnin lepas.. Sebab menumpang checkup kt kg jadi x ready nk kena enjet.. Dtg checkup tiba je nurse suruh cucuk.. Dgr org cite sakit lenguh, ada yg smpai bengkak.. Alhamdulillah sye xde rasa semua tu.. Cucuk pon x rse sgt, tau² dh siap.. Lenguh kebas apa semua xde.. Mungkin bergantung pada org kot..

Sy baru kena yg 1st hari selasa haritu. Masa inject tak sakit, masa ubat tu masuk mak haihh 😂 nak tido malam je la susah sbb dah biasa tido belah kiri. Takde lenguh mana cuma yelah kita yg takut2 huhu

Dua2 dos dah ambik. 1st one tak sakit langsung. Yg second dose, blh tahan lama jg sakit. Kena sabar sikit. Jangan pakai sht tangan kena suntik tu, mommy ☺️

Sy baru lps kena first dose hri selasa lps..msa cucuk x rsa sgt skit...mlm tu nk tido cuma lenguh2 je...esk nya dh mkin kurang...hri ke 3 dh ok..

Mmg sakit. Terkeluar airmata time ubat tu masuk. Haha. Dua tiga hari tdo ngiring belah tak kena cucuk. Laki nak pegang pun tak bagi 😆

Seminggu lebih sikit baru hilang sakit lenguh ntok 1st dose. 2nd dose sakit masa cucuk je lepas tu okay je.

Ye memang sakit 😑😑 ni next app cucuk kali kedua..seram betol rase sebab dah tahu rasa macam mana...

Saya baru harini kali kedua cucuk. First dlu kebas jugak 3 hari lenguh. Kali kedua ni mcm dh oke skit.

Sya dah kena 2 kali..alhamdulilah tak sakit tak bengkak or lenguh pun..agaknya atas badan org kot.

Selalunya suntikan ni kena berapa dose...sy dh kena 2x.... Bengkak pastu deman.tp yg first sy ok ag

4y ago

2 dose untuk pregnant kali pertama