Suntikan Kancing Gigi

Nak tnya ibu mengandung kena suntikan tetanus berapa minggu ye? Saya dah masuk 7 bulan still tak kena suntikan. Saya baca suntikan pada awal kehamilan

53 Balas

Saya baru suntik masa 30 weeks. Tu pun nurse yang cucuk tu marah. Katanya bila dah start rasa pergerakan baby, dah boleh suntik. Nurse yang selalu check saya tak alert. Saya baru tahu yang boleh suntik awal. Sebab anak pertama pun suntik 30weeks untuk dos 1. Tak sempat amik second dos, lahir dah baby😅 ni second dos 34weeks nanti. 😌

Pregnancy ke brapa sis? Klo first dpt 2kli suntikan , 1 masa 5bulan cmtu n suntikan kedua dlm 6bulan kot...klo second pregnancy n seterusnya dlm usia kandungn 7bulan..nty next checkup tanya nurse,kdg dorg lupe

Sis follow up kat mana? Kalo kat kk kene bgtau misi.. tp sy ade jumpa sorang pakar o&g yg berpendapat suntikan ni x perlu sbb die yakin kita sume bersalin kt hosp so sume alatan adalah bersih

Sy 27minggu which is minggu lepas. Cucuk tak sakit tapi effect dia lepas tu haa tak rasa tangan kiri dibuatnye, tangan jadi lenguh, berhari2 jugaklaa macam tu 😅

Kena ingatkan nurse sis. Lebih2 lagi klu hamil anak pertama. Kena ambil suntikan 2 kali. Saya alhamdulillah dah selesai dua kali suntikan. Dah 7 bulan jugak skrg.

Saya dah buat mggu lepas suntikan kncing gigi week 23...lepas tu misi ckp lagi suntikan ke2 akn dbuat masa week 28...kena tnya misi sis..tkt plak dia org lupe...

Kena bgtahu nurse tu sis... sbb dorg kekdg terlupa.. mcm saya 28weeks bru amik yg first punya.. lps tu 32weeks yg second.. Alhamdulillah dedua tk sakit..

Sy kne cucuk mgu lps,mse 23w..nurse ckp klu dh rse kuat gerakan bby dlm perot, dh blh cucuk. Depend pd kk yg sis pegi. Apa2 tnye nurse dlu ye🤗

Biasa 25weeks..first baby 2 kali suntikan..if dah second baby,nurse inject 1 dos je..baru lepas suntik last week☺

Saya dah kena sebelum 7 bulan hritu...bulan dpan cucuk kali kedua pula...cuba sis tanya kepada nurse kk yang sis pegi tu..