LEPAS BERSALIN TAK BOLEH JALAN

Siapa kat sini bersalin ank first tu x blh berjalan sbb kan pelvik/servik renggang. Ni mengandung ank kedua nk msuk 7blan dah... Risau nya juga jdi mcm anak first. Siapa kat sini ada pengalaman mcm sy..

1 Balas

kalau sush nk jln nnti puan mintk husben sediakan wheelchair...dan nnti lepas bersalin jika puan bersalin normal try pakai bengkung bg support puan tuk berjln supaya tak rs mcm allignment lari..sbb ms pregnantkn pelvik kita mngembang jd lepas bersalin amik ms nk back to normal .tuk bg senang gerak..xrs mcm sush nk jln puan try berbengkung ..skrng bengkung strap pn dh ada jual dkt pasaran..blh try beli yg tu..tuk ampu pelvik area strap ketatkn ikut selesa..mcm sy dlu sy bersalin czer sy xblh nk brdiri lm dan jln nnti pitam...mcm xleh jln tu pun sm juga rs allignment lari..tukang urut kata pakai bengkung nnti br mudah nk gerak ...tgk2 btl..mg dpmudahkan segalanya .aamiin

2y ago

dan last skali sbb ke 6