risau mcm nk bersalin ank sulung

Ade x sesape ibu yg mengandung jarak 5tahun dari ank yg sulung...cmne ek bila bersalin tu..ade mcm ank sulung tak??

53 Balas

Anak saya ada 5 orang , 1st jarak 4 tahun , 2nd & 3rd setahun excident orang cakap Hahaahaaa nyusu badan katanya tak lekat rupanya gitulah 😆 3rd jarak 5 tahun , 4th jarak 5 tahun 5th baru 6bulan Sama je cuma setiap anak berbeza rasa sakitnya ,Cepat @ lambat Alhamdulillah yang Ke 5 ni paling senang tanpa gunting dan jahit mudah sangat .Dalam pantang pun rasa macam tak bersalin ,nak duduk tak susah ,nak membuang pun tak de drama airmata .Syukur . Banyak kan doa dan solat taubat Puan .InshaAllah di permudahkan semua urusan bersalin Puan dan baby .

Sya pun skrg tgh pregnant (36w) ank kedua jarak 7thn. Sebab tu check up kt klinik mcm ank pertama. Tak ada apa perlu dirisaukan. Yg ptg jaga kesihatn dan belajar dr pengalaman ank pertama dlu. Pasti keadaan jd lbh mudah. Persiapkn dr dari segi mental dan fizik.

Anak kedua saya beza 5 thn..anak ke 4 pun beza 5thn..Tapi semuanya ok je..mudah je bersalin.Yang penting jaga kesihatan dan ikut arahan Doktor sepanjang tempoh pregnant tu..Semoga dipermudahkan...Kena kuat dan jangan fikirkan unsur2 negatif..😊

Saya ada 4 anak.. Jarak dekat2.. Tp tiap kali bersalin rasa takut. Tiap pengalaman berbeza.. Anak 4th takut sgt sbb overdue..nangis, risau, semua ada.. Dapat lak kwn2 yg bg negative vibes.. Takut punya pasal smpai lupa cara nak push haha.. Mencabar sungguh..

5y ago

Stay strong mommy.

sy jarak 10 tahun..In shaa Allah tahun dpn bln dua lahirkan ank ke dua..memang rasa macam anak pertama..sebab yang ke dua ni lain cket..manja betul asenye..anak pertama dulu xad alahan langsung..rezeki ank ke 2 ni kena sy kena eczema..huhu

Sy ank first da 8y, yg second ni 5y.. Next yg third ni in sha allah Feb 2020.. Smue jarak2.. Mg cm mgndung sulung kn. Excited, rsau takot pastu smue brg2 beli bru cm mgndung sulung. Brg2 abg kaka nye smue da bg org. Hahahaha.. 😂

Sy jarak anak 1st ngn kedua mmg 5 thn,skrg tgh preggy anak ke3,jarak pun 5 thn jugak. Sakit Tu mmg la sakit,tapi just fokus nk bby cpt keluar je mse dlm labor room tu. Dua2 Kali bersalin mmg sy kne induce sbb overdue.

Saya sis, anak pertama gn kedua jarak 3 tahun, anak ketiga jarak 7 tahun, sekarang tgah pregnant 25w+ , jarak baby 2020 ni gn anak ketiga 10 tahun, semoga dipermudahkan segala urusan kita semuaa, Aamiin .

Saya jarak 6tahun.. due 2020, ank sulung masuk 7tahun 😅 Ase mcm baru mgndg yg sulung plk. Pikir nk bsalin tu mmg tkt.. hrp2 normal la yg kedua Ni... Aamiin Allahhuma aamiin 🥰 😘

Sama dgn sy. Jarak 5 tahun. Tapi post date. Kena induced. Sakit tak lama la. Tapi nurses gtau, kalau jarak 5 tahun, mcm nak bersalin anak sulung jugak la. Moga dipermudahkan ya. ❤️