Sakit punggung

siapa dkt sini ibu² megadung 13weeks sakit tulang punggung belah kiri ..

2 Balas

saya skrg sis.. normal.ke sis?😓😓risau pulakk

2y ago

Saya pernah sakit tulang punggung masa hujung 1st trimester. Sakit yg sampai takleh gerak kejap. Ada tanya doktor, dia kata kalau sakit kadang kadang tu normal sebab boleh jadi pressure dari rahim mengembang dan jugak sbb ada hormon ‘relaxin’ yg buat tulang/ligament kita longgar sebab pengembangan rahim ni jugak. Tapii, kalau terlalu kerap sakit, sakit berpanjangan, atau sampai tak boleh bangun kena terus jumpa doktor. Macam kawan saya bila check rupanya ada slip disc. Jadi kena aware sakit macam mana dan sekerap mana jugak ye