Keputihan during pregnancy

Siapa ada pengalaman ambil sampel keputihan semasa mengandung

9 Balas

Me! Amek sampel sbb spotting mase 2nd trim. Pastu dpt tau i ade GBS. Nnt mase labour kene cucuk antibiotic sbb takut baby kene infection. Andddd.. baby akan dimasukkan ke nicu utk pemantauan

yes , went to Klinik Kesihatan check result.came out I was diagnose with GBS. need to take antibiotics during labor , as got risk to infect the baby.

Dh tggu hari ni... Doc xde suh buat. Tapi, rasa nk buat sok sbb ada ANC dgn doc. So, request buat la kut.

saya bru buat 3 hari lps, 5/1 bru tau keputusan huhu, sbb risau doktor kata blh menyebabkn kelahiran pramatang

2y ago

Aamiin

saya 🙋 tpi result alhamdulillah ok tk kena gbs...lps pkai ubat doc bgi tu ok lh sikit keputihan

tiap bulan kena ambik vaginal swab. naik lali dh. itu laa rutin ibu +ve gbs. 😂

2y ago

terima kasih atas info..dpt dh ubat drpd doktor...

Saya! buat di PAC hospital sbb ada spotting nk masuk trimister 2

Tak pernah lagi 😁

sy🙋