Keputihan

Sape ade pengalaman di ambil sampel keputihan guna muncung itik tu? Sy pegi kk td dan bgtahu misi sy ada keputihan dan doc amik sample. Tp sy skrg ada keluar darah. Normal ke? Sy skrg 21w.

15 Balas

Sy permh tpi doc ckp norml klau ada kuar drh skit.. smple tu tuk psti kn ada GBS+Ve or tak.. nti akn dpt ubt insert kt vagina.. ay dh biasa msuk mncung itk tu stiap kli nk chek ada dlm 4x sy kna mncung itk tu stiap kli sy chek.. now sy dh 29mnggu 2 hri.. moga bby sy siht2 sntiasa.. insyaa ALLAH amiin..

betul ke keluar drah time ambik sample tu?risau pulak nk sruh doc ambik sample..keputihan sy kadang2 ade kadang2 xde.kalau penat sgt baru byk keluar..kalau dgn muncung itik sy fobia teramat sgt.sbb dlu sy bleeding then doc cek jln guna muncung itik tu..sakit gila tgk2 esk nye sy gugur 😢

sy kputihan truk.. +gbs.. 2 kli da ambil smple.. msok ubt antibiotik.. 3 4 ok.. lpas tu kptihan blik.. bkn kptihan biasa.. dia wrna kkunigan.. n doktor da ckp.. msa nk bslin nnti pun kna bslin tmpt yg ad pakar... sb nk msok ubt dlu.. sblum bslin.. sb tkot kuman kna kt baby..

Pengalaman gbs anak first, gatal sgt sampai berguling2...anak kedua candida kurang sikit tp gatal jugak bengkak2 la kemaluan sbb garu...anak ketiga Alhamdulillah ok xde pape...skrg pregnant anak keempat 24w, harap sgt ok jugak...seram betul la kena gatal2 tu

Sy bru je kamarin kene amik sample keputihan,smpai umh bru perasan bnyk darah kluar,suami trus bwk g hospital kecemasan.kene amik darah kat tngn dan dr scan baby,lpas tu dia msukkn mulut itik lagi sekali tngok luka sedikit kat dinding rahim

normal lahtu akn bedarah sikit, dia ambik sample tu sebab takut keputihan tu bukan keputihan yg normal . takut gbs+ ke apa yg boleh mudaratkan baby . apa² yg berlaku pada diri kita semasa hamil msti kena jujur pada doc ya . goodluck !

saya dua kali kena sis sbb kputihan jg.. tp neg gbs.. sis just relax je msa dia msuk kn.. jgn keraskn nti sakit.. sbnrnya xskit pun cuma xselesa..

baik sis pergi hospital..biasa pakar akan tgk smada rahim terbuka atau tak...sbb klu biasa tak ada bleeding kecuali mulut itik tu bg terluka

Sy baru ja ambil sample keputihan, tp xda pula darah yg keluar. Mungkin ada luka sikit time doc ambil sample sis, apa2 bagitau doc ja..

bile nurse @ doc tnye pasal kputihan.. sy cakap je ad tk gatal tak bau.. takde pulak dorg nak amik sample.. ngerinyeee 😨😨😨