Bila anda mula shopping barang baby, Mummy?

Voice your Opinion
Awal trimester
Trimester 2
Awal trimester 3
Lagi beberapa minggu nak due date

812 respon

14 Balas

ini baby first sy. sy mula beli start masuk 28 weeks, tp kebanyakan brg2 sy beli kat shopee. awal2 da survey masuk cart dulu jadi tak kalut. then start 28 weeks baru check out sikit demi sikit. now dah 34 weeks, 95% brg2 baby and pantang dah siap.

sy first mom. beli waktu kandungan 5 bulan. sekarang dah 9 bulan. tgh tggu masa. still add on barang yg x cukup lagi. beli awal x kalut. sebab ada masa kita check apa yg x ckup lagi. and boleh packing awal2 if anything happen kan. kita x jangka.

sy dlu doc suruh shopping awl.. sblm 33 week sy dh shopping .sbb ms 33 week dh kena stnby if anything happen dkt sy..sbb doc kata nk admitkn sy awal utk bedrest.. sy bersalin 34week sbb pp type 3

3mo ago

Semoga allah permudahkan urusan kelahiran, ibu dan ank selamat dan sihat amin

saya just top-up brang patang jee sbb baju arwah Anak Saya tahun lepas sehelai pun tak pakai lagi . doakan Saya dgn baby Kali nih dua dua selamat ye 🥹

30 weeks belum beli apa². padahal first baby. disebabkan pjj tak rasa nak beli barang. mood nak beli tak ada, rasa malas nak keluar rumah ja😢

3mo ago

beli on9 je. ..thru shopee ke tiktok ..sy pn tak kuar g kdai baby ke crik brg baby

Saya brg keperluan pregnant pun. blom beli lagi.. Baju baby dah siap.. Hari selasa dah 36 week kjp shj

3mo ago

sama lah dah 34weeks itupun rasa macam awal lagi

beli sikit" dr awl smpai msuk mnggu prtama 3trimister ...

Tak beli byk, sbb pakai apa yg ada. Beli yg penting jer

Hujung2 selalu tapi anak ke tiga lagi sebulan x beli2

3mo ago

sy pn da 32 week.. bru nk start bli brg2 baby. brg2 bpantang..

Penghujung trimister ke 2