LACTULOSE. HILANG KERISAUAN UNTUK MEMBUANG AIR BESAR SELEPAS BERSALIN.

Just sharing as a first time mom yg bersalin normal + ada jahitan. Lepas jer bersalin benda 1st yg kita takut nak buat adalah buang air kecil/besar. Tapi buang air besarlah yang paling merisaukan. Dalam kepala dok fikir macam kalau nak buang air besar. Well you know right? 😂 So sebelum discharge saya discuss siap2 dengan doktor about my concern & dia suggest ubat ni. Nak bagitahu ubat ni punya best & superb pada saya yang penakut yg sampai berhari2 tahan tak berani nak poop ni. Masa nak membuang langsung tak rasa sakit apa. Najis lembut & tak perlu meneran. Serious talk. Ya Allah dia punya lapang & tenangnya fikiran tu tak boleh nak describe. Hilang segala perasaan trauma & takut semua. Dah tak risau nak poop anytime. Settle bab ni pun dah rasa macam hilang separuh masalah selepas bersalin 😁 So kalau ada sesiapa yang macam saya, bolehlah kot cuba ubat ni. Mana tahu sesuaikan sebab apa yang sesuai untuk orang lain belum tentu sesuai untuk kita. Kita ikhtiar jer. Cuma, time discuss dgn doktor & nurse memang nampak yakin sangat dengan kemampuan ubat ni 😉 Selamat mencuba dan good luck!

LACTULOSE. HILANG KERISAUAN UNTUK MEMBUANG AIR BESAR SELEPAS BERSALIN.
1 Balas

👍