Takut Nak Bersalin

Hai mummy2 dan bakal mummy, Nak tanya, pernah tak korang alami benda yang sama macam saya?Takut dan risau nak bersalin. Nak dekat due ni, saya selalu fikir yang bukan2. Saya dah nak masuk anak ketiga. Ikut pengalaman, bersalin sebelum ni pun saya takut. Sebab rasa sakit bersalin yang lepas tu masih segar lagi dalam ingatan. Saya boleh bayangkan rasa sakit nak mati tu sampai sekarang. Anak kedua tu anak eksiden sebab tak amik perancang masa tu. Serik2 pun dapat pulak yang ketiga ni bakal lahir bulan depan. Pun eksiden jugak sebab dah amik perancang tapi tolak sebab tak serasi. Takutnya ya Allah.. sakit kontraksi dia tu.. 😭😭😭

4 Balas

Sy dah 37w dan menunggu hari juga ni. Sama la mcm2 perasaan bercampur baur. Tak tau nak describe macam mana.. Sy doakan urusan sis dipermudahkan dan diberi ketenangan hati ya

2y ago

semoga kita sama2 dipermudahkan untuk bersalin sis.. 🤲🤲🤲

alhamdulillah rezki murah dpt anak...mudah lekat🤗..Saya baru anak first ni x tau rasa mcm Mana..tapi Saya doakan puan dipermudhkn..

2y ago

amin sis.. sama2 dipermudahkan hendaknya. anak 1st ni best sebab rasa excited nak bersalin tu lagi tinggi sis sebab kita punya perasaan nak tengok muka anak kita membuak buak..

Normal rasanya ada perasan nervous.. Sya masuk ank yg ke5 pun masih ada perasaan takut..

2y ago

betul saya nk masuk 5 ni pikir mcm2..

normal sis,tp bila fikir xsbar nk jumpa baby... terlupa skjap rsa tkut nk bersalin tue...

2y ago

ya betul. ada jugak perasaan macam tu. kejap takut kejap tak sabar nak tengok baby keluar