PERANCANG IMPLAN

Assalamualaikum wbt... Sebelum ni saya ada ambik perancang cucuk punya... Baru 1st time... Lepas tu saya asyik period/keluar darah... Sampai sekarang... Ikutkan dah kena p cucuk untuk seterusnya... Tapi masih period so doktor kata tunggu habis period dulu... Saya rasa macam tak sesuai dengan badan saya sebab kerap period/keluar darah... Saya kalau boleh nak elak makan ubat sebab takut terlupa... Jadi saya cadang nak buat implan... Ada tak ibu2 yang buat implan? Macamana cara? Harga? Tempoh? Kesan awal/jangka panjang? Kesan sampingan yang lain? Kalau nak bukak buang macamana? Ada risiko lain tak? Terima kasih banyak kepada yang respon...

1 Balas

implan ni swasta je ad sis . harge paling murah dlm 500 mcm tu tpi biase hrge dia 700 ke ats . brgntg pd tmpt yg kita ambek . psg dy xsakit . ad alat dia tu dorg tekan kt tgn kita je pastu trus trmsok . tpi nk bkk kene toreh sikit kelua kn implan tu . tempoh pemasgn 3thn . kesan sampingn implan boleh jdi lari dri tmpt asal . jdi mse nk kelua kn dy payah sikit trcri cri . sesetgh org boleh juga trmengndg . stakat ni tu jela yg sy tau sis . knp xcube iucd dlu . ?

4y ago

Terima kasih... Sis pakai iucd ka? Ada kesan sampingan tak?