Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Nor Elyana Noordin, Pakar Runding Obstetrik & Ginekologi Sunway Med

Sesi Tanya Pakar kini kembali lagi bersama dengan seorang pakar daripada hospital yang tidak asing lagi iaitu Dr.Nor Elyana Noordin, Pakar Runding Obstetrik & Ginekologi daripada Sunway Medical Centre Velocity. Tanya soalan anda tentang kepentingan Asid Folik pada 26 Januari 2021 jam 3 petang untuk dapatkan jawapan secara terus daripada pakar yang kami bawakan khas untuk anda. Baca lebih lanjut di sini : https://my.theasianparent.com/kepentingan-asid-folik/web-view *NOTA : Segala persoalan diluar daripada tajuk dan melebihi waktu yang disiarkan, berkemungkinan tidak akan dijawab dan dipadam.

Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Nor Elyana Noordin, Pakar Runding Obstetrik & Ginekologi Sunway Med
51 Balas

oh btw, seawal mana yang boleh diambil dan diamalkan asid folik ini? adakah sewaktu sudah mengandung atau beberapa bulan sebelum merancang untuk mengandung?

3y ago

Paling kurang sebulan sebelum rancang untuk ade baby.. ya betul Cik Leen nyataka 3 bulan sebelum adalah lebih baik. Jika anda baru berkawin/sudah lama berkahwin dan tidak menggunakan apa-apa kaedah merancang keluarga (bermakna ada peluang utk hamil) disarankan mengambil asid folik.