Dosa ke xde zuriat ?

Seronok nya tgk adk ipar dah prgnt . Tp sy x prgnt lg . Mak sy sllu ckp " ckp mengandung2 tp x mengandung2 pon ko ney " dan lagi " ala entah2 ko tu mmg x mgandung tp ckp mgandung " sy dah kguguran 2x tahun ney dan tahun lps .. tp tahun ney scan kantung dah leper ... Bila ckp psl prgnt msti mak sy akn ckp mcm2 kt sy ... Kdg2 tu sedih jgk ade org tua tp x pnh mdoakan ank yg baik2 . Malah lg diherdik nyaa sy xde anak 😔 klau owg lain sy x kesah . Tp ney ibu sndri .. yg mlahirkan sy 😔 rse terkilan tu xyh ckp laa . Kdg rs xnk blk kmpg tgk owg tua 😔😔😔 smpai ke hr ney sy xpnh bcerita pd somi yg mak sy ckp mcm2 psl sy x prgnt 😔😔😔😔😔

26 Balas

sedihnya kalau saya dlm sintuasi sis... 😣😣😣 tp sis kuat sbb tu smpai skrg masih mampu simpan bnda ni sorg2 tanpa bgtau husband... moga sis terus tabah dan kuat ya..

2y ago

ye sis . sy dah kawen 12tahun ,, slme 12tahun tu laa sy kne hadap ape y mak sy ckp pd sy .. mak sy sllu ungkit kisah2 lme sy ... kdg tu x kuat sis .. tp sy kena kuat jgkk ... klau x sy jd mental 😔

Jenguk mak kejap2 jelah sis. Sy ni wlpn takde family yg mulut puaka tp ipar duai ada yg puaka, sy still balik kejap2 je. Asalkan tgjwb sbg anak dah terlaksana.

Sabar ye sis. Saya pun baru keguguran 10w tp Alhamdullilah mak support sngat hari2 tnya ok ke tak😭 takpe smoga ade rezeki kite lepas ni ye aminn.

2y ago

alhamdulilah . dpt mak yg memahami ...

Semoga Allah Tiupkan Malaikat kecil dirahim sis 🥰 .. Semoga ada rezeki tahun ni untuk sis dan suami ..

2y ago

Aamin .. trme ksh byk doanya puan🤲❤️

Smpi nya hati ibu sis ckp mcm tu,,kata2 tu satu doa tau,,sis bnyk2 doa ye semoga sis cepat2 dpt zuriat,,

2y ago

sy pnh ckp gn mak . mak tw x mak ckp mcm tu stu doa ... doa sorang mak ney xde hijab . mak sy hnya mmpu diam ... sy klau blk kmpg sy xnk sty uma dia sy ddk umaa abg no 2 sy .. sharian disitu . kdg tdo mlm pon kt situ bila somi x blk skli

yee kak 😔