kecik dari tarikh anggaran

sepatutnya harini 7 minggu 6 hari. tapi bila dr scan 6 mggu. tapi nampak macam ada 2 ? ada tak yg pernah macam ni 😥

kecik dari tarikh anggaran
9 Balas

7m6h tu anggaran dr tarikh period kan? So tak apa, sbb paling logik: kita tktau Allah senyawakan telur dan ovum tu bila, jadi selagi beza usia kandungan tu dr anggaran tarikh period tk terlalu besar (utk yg period teratur) should be okay. Tunggu je next scan, nnt ada progress lah tu insyaAllah. Lgpun usia kandungan plg tepat akan ikut yg dh dgr jantung baby ☺️

Normal lah tu….saya pun scan 6 minggu nampak yolk sac tu jgk…..8 minggu nmpk janin n dgr jantung….waktu 10 minggu baby baru nak membentuk…..12 minggu baby dah gerak2….16 minggu dah nampak jantina……rezeki baby tunjuk awal…hehe…skrng dah 20 minggu…tunggu appoiment seterusnya….. jgn risau..ok je tu….hehe

inshaaAllah ok je tu. jgn risau2. sbb tgk dlm kantung tu mcm dah ada tp mungkin mesin scan tu yg kurang jelas. selagi xde bleeding nauzubillah okay je inshaaAllah. awak teruskan makan ubat doc bagi, jaga pemakanan yg sihat2 ya.

Sy mcm ni. Sepatutnya dh 11w tp bila scan baru 8w. Dr ckp kdg2 memang lari sikit dari bacaan last period kita. As long as tak ada bleeding apa semua

Sy dari awal mengandung sampai ke nak bersalin doct kata cemtu.. tapi bila keluar Alhamdulillah semua nya normal.. tak tahu lah kenapa..

kiraan kandungan dr last period ke awal period keliru .. tpi doc kk kira awal period bkn last period

Takpe nnti try scan lagi ye. Jangan skip folic acid dan susu 😁

Sama mcam saya, jangan risau.

normal