Ibu yg sedih 😢

Sepanjang saya mengandung, saya akan jadi malas bersiap, malas cantik², sesekali je.. mood saya nak makeup & bercantik².. Tapi, keluarga Mertua saya asyik cakap saya mengandung wajah tak berseri, wajah tak bercahaya 😢 saya sedih😢 Saya menangis pada Husb saya. Husb saya sangat baik & faham situasi saya. Pujuk saya suruh abaikan kata² keluarga mertua. Dia pun kesian kan saya. Baru mengandung 11 minggu 😖 Cuma saya, rasa sedih. Kenapa nak kecik kan hati wanita mengandung macam saya 😢 Normal bagi kami, badan kembang, hidung kembang, kadang muka pun suram. Sebab kami sedang lalui frasa awal kehamilan 😔😢

20 Balas

jgn risau mommy pembawakan baby tu.. jgn sedih2 nnti effect baby. baby boleh rasa emosi ibu dia.. sentiasa positif ok.. abaikan kata2 org luar setiap org lain2 pembawakan dia.. cukup suami kita faham.. insyaallah mommy pun baru lg kn.. nanti dia beransur ok...

sis cube la rJinkn diri tu tacap sikit..bg npk cntik ...kne rajin.. sy pn xlrat. Selalu dizzy & malas.. ,tp bile tgk cermin muke slekeh, trus sy tacap sikit..sy tgk muke sy xcntik pn sy xslere,,bile da pkai 👄 br la npk cntik & confident 😊🥰

11mo ago

Samaa. kalau ikutkn bdn mmg xlarat. nk mlayan muntah pening lg. tp mmg jenis xsuke tgk diri selekeh. plus mybe sbb sy kje marketing. atleast akn pkai jgk moisturizer, sunscreen, n lipbalm ikut wane bibir tu. bg npk seri sikit

apa kata puan ambik peluang ni mintak husband solekkan muka? bila lagi nak merasa tangan husband touch up muka kita kan. sy buat mcm tu. alhamdulillah husband nak tolong walaupun dia kekok sikit. seriously, puan cuba. 😁😁

hahaha diorang tak kena kot masa diorang pregnant dulu. kalau kawan saya yang belum pregnant cakap camtu. nanti saya cakap balik kat dia "ko yakin ke pregnant nanti ko tak ada alahan, takde jerawat, naik berat semua..?"

Jangan stress2 sangat tengah ngandung tu bahaya untuk kandungan. Kalau dudok dgn mertua biasala tu sis. Kuatkan diri dan pasni dudok sendiri jelah sis

saya pun. jangan risau ok. saya punya dress up. baju corak, tudung corak, siap tudung sarung lagii. jangan susah hati ok. kita geng 😍

Tu tanda bwk budak..sy lbh pnting suami memahami sy dari org..org biarkan..asalkn suami disisi and sntiasa saport kite ape jua keadaan..🥰

saya ikut mood kdg2 nk make up nak cantik ..ada masa malas ..suami selalu panggil saya gendut geram jee..

tkyh layanla mertua tu.. mertua tu mmg bnyk cmtu bt tk thu jer.. yg penting kita jaga baby kita baikk ii

Yg mengata tu cantik ke idok?? Kalau yg tukang mengata pun tak cantik, abaikan je asalkan suami sayang.