Minta tolong husb

Ya Allah sedih sangat. Semalam husb suh makan folic acid sebelum tido. Then saya suruh husb tolong amikkan. Tapi saya malas sebab dah baring dah saya suh la husb tolong. Masing2 xnak bangun last2 dia bangun jugak tapi dia cakap dekat saya “nak anak sangat” . Saya tergamam dia ckp mcmtu. Macam saya sorg yg nak anak tu 😔

5 Balas

Maybe dia penat je kot sis.. kdg2 emosi ni buat bg kite ucap benda2 yg kite xde niat pun… tpi bila dia igtkan makan asid folik tu bagus la.. mcm saya husband pun tiap2 mlm igtkan.. tpi mata dia dah separa tutup.. so saye letak je folic asid tu sebelah katil dgn 1 botol air.. anak first ke sis? Kalau first sama la kite.. 🤭 kekadang saya pun ade perasaan mcm sis.. saya sebelum mengandung pun mmg jenis sensitive tpi buat masa skrg saya malas focus ke negative sgt sbb byk je benda positive yg husband saya tunjukkan.. mcm dia selalu tnye ‘harini tk boleh masak lg ke?’ Ikutkan saya kecik hati sbb saya btul2 rasa nk pengsan bile dduk kt dapur, dia tahu dan nmpk keadaan saya.. berpinar2 rasa pandangan…tpi saye tau dia selalu tnye mcm tu sbb nk atur kewangan.. so saya pun kne cari jln la, saya involve sekali dlm aturan duit dia amek tahu berapa duit dia tggl and berapa boleh habiskan utk bulan tu 🤭.. kalau nk masak tu saya ulang alik dapur tempoh saya masak kekadang amek masa 3 jam. 5 mnit sekali saya kluar dari dapur. Kite phm badan kite xlarat nk diri so kite dduk. Mcm tu la saya atur harian saya. kekadang bukan kite je nervous nk dpt anak.. suami kekadang nervous jgk dan stress.. maybe stress dia dari segi persediaan dan kewangan.. mcm husband saya smpi termenung sebelum tidor dok atur kewangan.. contoh brgan ibu mengandung, mknn saya (saya alah memasak), perbelanjaan bulanan, brg2 preparation new born, nk beranak kt mane? Berapa duit diperlukan? Sape boleh jagakan? Nak amek CL plak berapa lama dan byrn? Kite rasa mcm awal lg nk atur semua tu.. tpi kalau suami tak manage dari skrg mcm mne dia nk simpan duit kan 🤭 saya kesian jgk ngn husband saya.. tpi igt, xboleh bg muka lebih2, kalau kite independent sgt pun xelok, biar sama2 sakit kepala, sama2 rasa tanggungjawab, give and take 💜

Mgkn husband tu pnt. Apa kata awak letak je folic acid tu tepi katil n bawak bekal air. Sblum tdur makan la. Settle. Jgn fikir bukan². Time pregnant kena slalu positive. Baby berkembang pun positive.

Doakan semoga segala alahan dan sengal badan semua pindah kat dia. Rasakan. haha... Ibu mengandung memang sensitif. Semoga suami sis dilembutkn hati utk faham keadaan ibu mengandung

kalau dia xnk anak lagi,baik jgn ade anak lg..kang awak jugak yg susah..nnt dia lepaskan kt awak sorg je

10mo ago

Tulaa yg kita overthinking nnti dah ada anak dia lepas tanggungjawab mcmtu je pastu salahkan kita nak anak 😔

aduh sis. klu boleh makan la siang supaya x payah gaduh2

10mo ago

Memang dah terbiasa makan sebelum tido dri dulu lagi.. padahal sebelum2 ni dia boleh je amikkan bgi kita. Kadang tak minta pon dia sendiri ambikkan. Bila time pregnant ni sepatutnya kena la jaga sikit mulut tu dahla org pregnant ni sensitif 🥲