Spotting darah coklat ,

Senak di bahagian ari ari macam nak period beserta dengan darah bewarna coklat macam first day period , ada ke mommy yg pernah mengalami masa kehamilan xsmpai 6minggu lagi ? Bahaya @ x ? Sebab mse bulan ramadan x dtg lgsg period , then bila buat test satu gelap satu terang , tp nk p scan msti x nmpk lagi , tu yg belum p klinik , mcm mne ye mommy ??

Spotting darah coklat ,
5 Balas

Saya pernah alami. Spotting coklat pekat seminggu. Kuantiti byk mcm 1st day period. Mati2 ingat period. Masa tu 1st pregnancy. Ada refer doktor juga. Tp Alhamdulillah tiada apa2. dan uyk 2nd pregnancy ni cuma 3 hari saja light spotting. Skit sgt which is normal.

1y ago

Oh , fham .. Alhamdulillah , xad ap 2

kena pegi cepat sis. pengalaman sy tak pegi cepat msa spotting coklat disertai sakit mcm nak period mnyebabkan sy kehilangan ank pertama sy😞 klau spotting je tp tak sakit tu normal.. klau spotting+sakit kena pegi cepat² ..

1y ago

Ok sis , tq tau ☺️

saya pon ada spotting beberapa hari, cramp perut mcm nk period masa kndungan dlm 6-7 weeks. better g jumpa doc utk dptkan advise. alhamdulillah saya takde pape. cuma dlm tempoh 1st trimester elakkan bersama dgn suami.

1y ago

Oh baik fhm, tq atas nasihat ya mom

Blh pg klinik juga. Risau luar rahim je. Atau blh check darah beta hcg dlu. Harini check darah hcg, pastu lepas 48 jam repeat lagi amik darah hcg kalau bacaan double InsyaAllah ok.

1y ago

Oh oke baik , nnt sy pergi

trus ke hospital sis... ckap je upt awak positif tapi bleeding and xbuat lg buku pink...

1y ago

Oh mcm tu , baik baik , sy pergi