Minta pendapat

Hi semua, Nak minta cadangan & pendapat..mcm mana ye nak stopkan anak direct BF..? dah mcm² cara buat bagi susu botol dekat dia..tp dia still nak direct BF juga... Anak skrg dah 1thn 8 bln & saya sedang mengandungkan anak kedua berusia 11 mgu...disebabkan tu saya nak perlahan² utk stopkan dia dari direct Bf... Buntu dah ni, risau kandungan je...

1 Balas

Sllunya bila kndungn mkin brtmbh besar ank prtma akn thu dan akn wean off sdri sb thu ade adk nya...Perlhn2 sis..Tpi ade jga yg bf ank prtma smpai adk bersalin..Tp kne tgk dri nshat doc jga..Klu anak dlm.Kndungan sht n okey boleh truskan bf jew..Kcuali anak ade ape2 mslh kena jga wean off kt anak pertma...

5y ago

Owh...so far alhamdulillah xde rasa sakit or sebu perut or krem perut...susu pun masih byk lagi...cuma saya risau je takut effect kandungan tuh je...