Cara nak bagi bayi sesuai dengan botol susu

Saya nak bekerja. Anak sya skrg 2 bulan tapi puting botol still takboleh hisap lgi. Sblm ni penah bagi botol tapi sekejap je lpstu direct bf je. Tapi skrg dia dh xnk botol macam mana ya. Saya buntu 🥹

1 Balas

boleh cuba puting susu botol yang hampir sama dengan nipple ibu. NUK contohnya.

11mo ago

hnya utk kongsi. sy ada masalah sama masa umur baby 8bulan, nak start keja ofis after wfh.. baby xnak botol sbb dh biasa direct bf. jd sy pam susu dan usahakan bagi dlm botol.. puting botol kena cuba byk jenis jgak masa tu. mmg baby akan menolak.. tp selepas beberapa sesi n jumpa puting yg sesuai. baby akan adapt... hati mama mmg kena kental. as for baby sy.. memang meraung satu blok masa tempoh percubaan.. huhu.. semoga bermanfaat dan urusan puan dipermudahkan...